top of page

Bebek ve Çocuk odaları halı seçimi için ipuçları

Halı, bebeğiniz için özenle hazırladığınız odayı tamamlayacak ve renk katacak en önemli detaylardan biri. En uygun malzeme nedir? Hangi ölçü olmalı? Desen ve renk nasıl seçmeliyim? Tüm bunlara doğru karar vermek sizin için zorlu bir süreç gibi görünebilir, ama bir yol haritanız olduğunda çok kolay, renkli ve eğlenceli …

Malzeme Seçimi

Bebek odaları için yün ve pamuk gibi malzemeler çok kullanılsa da, son yıllarda sık görülen allerjiler nedeniyle polyamid/polyester halılar da çok güçlü bir alternatiftir.

Tamamen doğal malzeme tercih ediyorsanız yün ve pamuk seçebilirsiniz, Bu malzemeler yaşayan elyaflar olduğundan bir sure hav döker .Hav dökülmesi , halı kullanıldıkça azalarak kaybolur. Bir süre devam eden hav dökülmesi alerjiyi tetikleyebilir.

Polyamid ve Polyester halılar ise bebek odalarında son yıllarda tercih edilen en uygun kalitedeki yapay elyaflardır. Hav dökmez ve allerjiyi tetiklemez. Antibakteriyel özelliktedir. Sabunlu bez yardımıyla kolaylıkla temizlenir. Polyester halıların bazı ölçüleri çamaşır makinesinde yıkanabilir.

Boyut

Malzemeye karar verdiniz, peki boyutlarını nasıl belirleyebilirsiniz? En doğrusu, mobilyalar odaya yerleştikten sonra halı ölçünüzü belirlemektir. Ya da bilgisayar ortamında oda yerleşimi yapıldıysa buradan da hareket edebilirsiniz. Seçeceğiniz halı için kenarlarda en azından 5-10’ar cm lik boşluk olması halınızı çerçeveleyecek ve dekorasyonda öne çıkaracaktır. Yine de tam nasıl görüneceğini anlayabilmek için yere gazete kağıdı ya da örtü serebilir, kenarlarını kısaltıp uzatarak gözünüzde canlandırabilirsiniz. Halınızı sadece dekorasyon unsuru gibi görerek olması gerekenden küçük seçmeyin, unutmayın ki bebeğiniz bir süre sonra büyüyecek ve bu halıların üzerinde oynayacak.

Renk ve desen;

Odanızın dekorasyonunda hareketli desen ve renkler kullandıysanız, halınızda bu dekorasyonu tamamlayacak daha sade çizgiler ve renkler tercih edebilirsiniz. Tam tersi çok sade döşenmiş odanıza bir renk girmek istiyorsanız, halınızda canlı bir renk ve desen seçebilirsiniz. Bu konuda tasarımcılarımızdan profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Odanızı hazırlarken önemli olan; sizin ve bebeğinizin, içinde kendini huzurlu ve mutlu hissetmesi…Bu yüzden seçimlerinizde , gerçekten sevdiğiniz ürünleri kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

8 görüntüleme0 yorum
bottom of page