top of page

Çocuklarla evde yapılabilecek eğlenceli aktiviteler

Prof.Dr. Yankı Yazgan'ın @yakiyazgancom çocuklarla evde yapılacak aktivitelerle ilgili yazısından notlar aldık, sizlerle paylaşmak istedik:

📌Fotoğraf albümü hazırlayın: Çocuğunuz, bu özel anları sizinle beraberce hatırlayarak ilişkinizdeki yakınlığınızı hissedecek.

📌Beraber yemek yapın: Bir tarif seçin ve adımları beraberce takip ederek seçtiğiniz yiyeceği hazırlayın, birlikte yemek yemeye özen gösterin.

📌Evde hazine avı hazırlayın: Evde çocuğunuzu hedefe (hoşuna gidecek bir yiyecek, kitap ya da oyuncak gibi) yönlendirecek ipuçları yerleştirin. Belki evin içindeki bilinmez köşeleri de keşfetmiş olur.

📌Beraber yapboz yapın: Çocuğunuz ile beraber hem ona eğlenceli gelecek hem onun bilişsel ve problem çözme kapasitesini güçlendirecek bir yapboz yapın.

📌Ailece masa oyunu oynayın: Monopoly ve Tabu gibi eğlenceli oyunlar oynayın; bu tüm ailenin katılabileceği bir aktivite. Çocukları kurallarını kendilerinin koydukları, malzemelerini kendileri yaptığı kendi oyunlarını geliştirmeye yüreklendirin.

📌Kukla yapın: Kuklaları hazırladıktan sonra çocuğunuz ile tüm ailenin izleyeceği bir kukla gösterisi yapın. Mümkünse kısa bir senaryo yazmak, yazma becerilerini geliştirici olur."

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page